Изхвърляне на стари вещи със сметовоз в София

Идва един момент в годината, когато на хората им писва да прескачат всякакви ненужни вещи в дома си и решават, че ще постъпят максимално радикално като се отърват от всичко, което не използват. Разбира се това е съпроводено с много време и усилия и изисква да се потърси специализирана помощ. За изхвърляне на стари вещи най-добре е да потърсите хамалите. Те ще се справят за съвсем кратко време с възложената им задача и няма да ви разочароват.

Сметовоз за изхвърляне на стари вещи

Обадете се на хамалската бригада, която обслужва вашия район или пък вече сте използвали услугите им и ги запознайте с идеята, която имате. Кажете им кои вещи и евентуално мебели желаете да изхвърлите и уточнете цената и датата, на която ще дойде бригадата. Не забравяйте да попитате за актуалната промоционална оферта на хамалите. Всеки екип си има текущи промоции. Те обикновено зависят от типа и количеството вещи, мебели и уреди за изхвърляне. Може да се окаже, че малко не ви достига за намаляване на цената за вашата услуга. Можете в последния момент освен изхвърляне на стари вещи да добавите и изхвърляне на ненужни електроуреди.

Постарайте се да сте навреме на адреса, за да осигурите достъп до жилището и хамалите да могат веднага да се заемат с разчистването. Те ще съберат всички вещи, които сте им посочили или дали в подробен списък при предварителната ви среща. Всички стари обемисти вещи, мебели и уреди ще бъдат старателно изнесени от дома ви и внимателно пренесени по стълбището на кооперацията. Хамалите ще направят всичко възможно да не повредят стените или парапетите в коридора. Ще натоварят всичко ненужно на камиона и ще се отправят към сметището или депото за рециклиране.

Не се наемайте сами да изхвърляте ненужните си стари вещи. Вероятно всичко ще се сведе до изнасянето им до контейнера за боклук до блока, а това е нарушение на закона. Има голяма вероятност да ви глобят и изхвърлянето ще ви излезе доста скъпо. Според закона всичко трябва да се кара до сметището, а достъп до там имат хамалските бригади. Затова е препоръчително да използвате техните услуги. Те са запознати с процедурата, имат транспорт и договорни отношения със сметищата.